miercuri, 3 februarie 2016

Avem nevoie de energie pentru a putea stabili relații eficiente?

Bine v-am găsit!

Vă invit să încercăm să răspundem la întrebarea din titlu, analizând un nou capitol din cartea lui John Maxwell.

În momentul în care ne dorim să stabilim relații cu ceilalți este important să fim proactivi. Să avem inițiativă, să avem dorința și determinarea de a face noi primul pas către ei. Acest lucru solicită o anumită doză de energie. O energie pe care să dorim să o utilizăm pentru ceilalți, pentru persoana sau persoanele din fața noastră cu care vrem să stabilim o relație.

Atunci când încercăm să stabilim o relație cu cineva pentru a ne bucura de o comunicare eficientă, este important să ne îndreptăm energia spre acea persoană, să identificăm care sunt lucrurile care ne vor apropia. E important să încercăm să ne imaginăm că suntem în locul acelei persoane și să ne întrebăm cum ne-am plăcea nouă să fie persoana din fața noastră.

Tuturor ne place să vorbim despre noi, mai ales în situațiile în care avem de povestit lucruri interesante care ni s-au întâmplat sau lucruri pe care le-am realizat. Acesta nu este un lucru rău. Cu toate acestea, dacă vrem să stabilim o relație eficientă cu cineva este important să implicăm persoana respectivă în conversația noastră. Să luăm ca exemplu, situația în care ne revedem după un timp îndelungat cu un grup de foști colegi. Bineînțeles că putem povesti despre noi fără oprire, însă pentru a stabili o relație cu persoanele respective este important să ne îndreptăm energia către ei. Este bine să căutăm în memorie amintiri comune pe care să le împărtășim, să ne amintim numele fiecăruia dintre ei, să ne amintim poate lucruri pe care le făceau cu plăcere cândva și să discutăm despre ele, să discutăm despre cum sunt ei acum în prezent. Toate aceste lucruri implică energie din partea noastră. Dacă suntem dispuși să o oferim celorlalți vom avea poate surpriza de a se întoarce către noi același tip de energie.

Mă gândeam de multe ori, cum reușesc cei care vorbesc unor grupuri mari de oameni să stabilească relații cu toți, să comunice eficient, astfel încât la final, chiar și persoanele din ultimul rând să fie încântate de discurs. Mă gândesc că acele calități necesare unui orator în fața a zeci de persoane pot fi transferate și la o discuție în fața unui grup mai mic sau chiar într-o discuție între două persoane. Maxwell, citând-o pe Susan RoAnne, vorbește despre 10 calități pe care le au specialiștii în comunicare:

  • Posedă capacitatea de a îi face pe ceilalți să se simtă confortabil.
  • Par să se simtă confortabil și să se descurce în orice situație.
  • Au capacitatea de a face haz de necaz pe seama lor (nu a celorlați).
  • Sunt interesați de ceilalți: mențin contactul vizual, pun întrebări și ascultă cu atenție.
  • Le acordă atenție celorlalți: întăresc un salut cu o strângere fermă de mână și un zâmbet.
  • Transmit energie și entuziasm - bucuria de a trăi
  • Sunt pregătiți, informați și manierați
  • Știu povești despre întâmplări de actualitate, interesante, amuzante și adecvate
  • Îi prezintă pe oameni unii celorlalți cu entuziasm, ceea ce motivează conversația între persoanele respective.
  • Transmit respect și le plac realmente oamenii – esența comunicării.

Majoritatea caracteristicilor de mai sus presupune o doză de energie. Cât suntem dispuși să investim dacă ne dorim relații eficiente cu ceilalți?

Data viitoare vom vorbi despre câteva modalități proactive pe care le putem utiliza pentru a ne folosi energia în stabilirea relațiilor cu ceilalți.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie din domeniul imobiliar suntem în căutarea unei persoane proactive, entuziaste și care să aibă cunoștințe în domeniul construcților, pentru postul de Project Manager

Pe curând!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu