luni, 8 iunie 2015

Cum putem să ne schimbăm viața schimbând doar modul nostru de a gândi?

Bine v-am găsit!

Numele meu este Luciana și doresc să vă invit începând de astăzi să discutăm despre cum să ne schimbăm viețile prin modul nostru de a gândi. Cum să avem succes gândind pozitiv atât despre noi cât și despre cei din jur. Să avem curajul să acționăm fără teama de eșec. Mă voi inspira și mă va ghida cartea marelui trainer Brian Tracy „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”.

De ce este important să ne schimbăm gândirea și totodată viața vom descoperi treptat discutând diferite aspecte ale gândirii noastre și a influenței acesteia asupra propriei persoane și asupra celor din jur.

Nu ești ceea ce gândești că ești, ci ești ceea ce gândești.” Brian Tracy

Încep prin a susține părerea lui Brian Tracy și a multor traineri de dezvoltare personală și anume: este important să gândim că suntem persoane extraordinare, care merităm să avem o viață plină de succes, fericire, bucurie și emoție. Toate acestea sunt importante atât pentru sănătatea noastră ca oameni cât și pentru dezvoltarea și evoluția noastră.

Suntem cu totii diferiți și nu este deloc greșit. Provenim din medii familiale diferite, cu obiceiuri, credințe și influențe specifice fiecărui nucleu. Purtăm cu noi toată viața amprenta educației părinților noștri și a modelului lor parental și bineînțeles a societății în cadrul căreia trăim.
Filozoful scoțian, David Hume, a fost primul care a afirmat faptul că fiecare este o plăcuță nescrisă, tabula rasa. Copilul, practic se naște fără gânduri sau idei proprii și tot ceea ce gândește și simte este învățat începând cu perioada copilăriei.
Este adevărat că atunci când unui copil i se spune ca nu este suficient de bun sau părinții doresc să-l protejeze peste măsură prin interzicerea unui lucru foarte ferm, aceste sentimente duc la maturitate spre o conduită greșită a adultului, probleme de personalitate, izbucniri de furie, depresie, deznădejde, frică, lipsă de ambiție și probleme cu oamenii și cu relațiile.

Temerile – curaj și depășire

După cum afirmă Brian Tracy cele două temeri majore ale noastre, ale oamenilor, sunt teama de eșec sau pierdere și teama de critică sau respingere. Probabil cu toții am trecut măcar o dată printr-o situație în care am evitat să acționăm de teamă, fie ea de eșec sau de critică. Eu, cel puțin în școala generală mă confruntam cu teama de critică în special la ora de matematică.

Indiferent de trăirile, mulțumirile sau dezamăgirile noastre de ce să nu încercăm să avem curajul să trăim după cum dorim, fără să ne temem de eșec sau de pierderi. Dacă avem curajul de a ne depăși aceste temeri fie ele prin dublarea ratei de eșec sunt convinsă că vom merge complementar spre succes. Prin căutarea siguranței nu facem decât să ne limităm tocmai pentru a evita să ne asumăm anumite riscuri. Această asumare a riscurilor ne poate duce mai aproape de a ne atinge obiectivele. Este important să luptăm pentru ceea ce ne dorim și să nu lăsăm temerile să ne guverneze viețiile.

Dacă vrei să ai succes mai repede, trebuie să-ți dublezi rata de eșec. Succesul este complementar eșecului.” Thomas J. Watson

Hard – drive-ul mental - Conceptul de sine – schimbare a credințelor subiective și stabilirea idealului despre tine însuți, despre imagine și respect.

Pentru a ajunge la o schimbare trebuie să ne eliminăm temerile incluzând în Hard drive-ul nostru mental: credințe noi, pozitive, constructive și curajoase despre noi și despre viitorul nostru.

Cum putem face acest lucru prin cele trei părți ale conceputului de sine (Idealul despre tine Însuți – Imaginea de sine – Respectul de sine)?

Sunt sigură că fiecare dintre voi are un ideal despre el însuși, un ideal compus din speranțe, vise, viziuni, virtuti, valori și calități. Putem să ne schimbăm prin a fi ceea ce ne dorim să fim. Prin îndeplinirea dorințelor asupra propriei persoane. De ce să rămâneți doar la stadiul de dorință? Să dăm dovadă de hotărâre în fiecare zi și să încercăm să fim aceea persoană care ne dorim să devenim în raport cu propria persoană dar și în legătură cu cei din jurul nostru.

Imaginea din exterior reflectă de fapt ceea ce noi suntem în interior. Acționăm în exterior în conformitate cu imaginea pe care o avem în interior. Astfel că, Brian Tracy, ne îndeamnă ca ameliorarea să vină asupra vizualizării noastre mentale. Odată ce ne dezvoltăm o imagine de sine pozitivă aducem îmbunătățiri asupra emoțiilor, comportamentelor, atitudinii și cu siguranță a răspunsurilor primite din partea celorlalți.

Respectul de sine este componenta emoțională a personalității și factorul determinant a modului în care gândim, simțim și ne comportăm. Ce înseamnă de fapt respectul de sine? Cât de mult te placi pe tine însuți? Constituie un rol decisiv în schimbarea gândirii și implicit a vieții pentru că este sursa de energie care ne determină nivelurile de încredere și entuziasm.
Cu cât ne incurajăm mai mult, cu cât ne placem mai mult, conform Legii Reversibilității, obținem rezultate mai bune și ne stabilim standarde mai înalte. Nu este greu de imaginat că odată ce avem un respect personal mai ridicat vom influența și relația noastră cu cei din jur și reacțiile lor asupra acţiunilor noastre. Putem crește copii cu respect de sine ridicat dacă suntem părinți cu respect de sine ridicat. Putem avea încrederea și certitudinea că pe viitor copiii noștri se vor asocia cu alţi copii cu respect de sine ridicat.
Cu cât ne placem mai mult cu atât ne temem mai puțin de eșec, ne preocupăm mai puțin de părerile celorlalți și de critici.

Este un exercițiu ușor de probat pe care vă invit cu căldură și încredere să-l încercați până săptămâna viitoare. Trebuie doar să credem că este posibil și să fim motivați să o facem.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Vă doresc succes în tot ceea ce faceți iar până data viitoare numai bine!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu